/ }

9 Nisan 2015 Perşembe

YAYLA ÇORBASI

Havalar açmadı bir türlü. Bu yüzden çorbaları hala yadırgamıyoruz. Gerçi bizim aile çorbaları çok sever. Özellikle bir kaç çorba çok gözdedir. Ailede çocuklar olunca onların sevdiği yemekler daha çok yapılıyor. Sevdikleri, istedikleri de çorba olsun.

Şimdi çorba yapmak da kolaylaştı. Maggi Çorba Çeşnisi hem doğal, hem işimizi kolaylaştıran içeriğiyle nihayet çıktı. Şimdi size Maggi Çorba Çeşnisi ile hazırladığım çorbamı sunmak istiyorum. 





Malzemeler

 5 su bardağı su

1 paket Maggi Çorba Çeşnisi

1 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

Tuz

Nane

Karabiber

Yapılışı

5 bardak suyu kaynatın. Pirinçleri ilave edin. Pirinçler pişene kadar pişirin. Yoğurt, yumurta sarısı, yarım bardak su, Maggi Çorba Çeşnisi'ni bir kapta pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereye ilave edin. Ateşin altını kısıp 10 dk kadar kaynatın. Nane, karabiber ilave edip ateşten alın.

1 kaşık tereyağını eritip kırmızı biber koyup ekleyin.Servis esnasında çorbanın üzerine koyup servis edin.

Afiyet olsun :))





Maggi Çorba Çeşnisi yoksa ;

Malzemeler 

1 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı tavuk suyu

1 paket Maggi Çorba Çeşnisi

1 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

Tuz

Nane

Karabiber

Yapılışı


5 bardak tavuk suyunu kaynatın. Pirinçleri ilave edin. Pirinçler pişene kadar pişirin. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile unu hafifçe kavurun. Kaynamakta olan tavuk suyuna karıştıra karıştıra ilave edin. Yumurta sarısı ile yoğurdu pürüzsüz olana dek karıştırın. Pürüzsüz olmazsa çorbanın içinde topaklanma meydana gelir. Kaynamakta olan et suyundan iki kaşık alıp yumurta yoğurt karışımına ekleyin, iyice karıştırın. Çorbaya bu meyaneyi yavaşça ekleyin, bu esnada karıştırmaya devam edin. Tuz, nane, karabiber ekleyip ocaktan alın.

1 kaşık tereyağını eritip kırmızı biber koyup ekleyin.Servis esnasında çorbanın üzerine koyup servis edin.

Afiyet olsun :))



MAGGİ ÇORBA ÇEŞNİSİ NİHAYET ÇIKTI :))



Sevgili Gülhan Kara 2013 sonunda Maggi sponsorluğunda evime misafir olmuştu. O zaman yapılan bir yarışmada 1. olmuştum. Ödül olarak da Gülhan Kara ile beraber kendi mutfağımda yemek yapma şerefine erişmiştim. Benim için çok özel bir gü olmuştu. Sizinle de paylaşmıştım. Eski postlarımda görebilirsiniz. 
O zaman çok beğendiğim bir ürünle tanıştırmışlardı beni. Gülhan Kara güzel bir sebze çorbası hazırlamıştı. Un kavurmak yerine de suda sulandırdığı bir çeşni kullanmıştı. Artık her an evimizde et yada tavuk suyu bulundurmamıza gerek kalmadı. Doğal içeriğiyle çorba çeşnisi mutfağımızın en büyük eksiği. 
Ev çorbalarımızı un kavurma, et suyu kaynatma aşamalarını geçip sadece çeşni yardımıyla, aynı tat ve kıvamda hazırlayabiliriz. Ayrıca topaklanma derdimiz de yok. 

Gülhan Kara'nın yaptığı çorbada aynı anda evime misafir olan komşularımın da hem fikir olduğu en önemli nokta; kesinlikle ev yapımı tadında bir çorba olduğuydu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Paketi incelemek isterseniz:





5 Nisan 2015 Pazar

SEBZE ÇORBASI

Çocuklara sebze yedirmek zordur. Ben de iki oğlumla da çok zorlanıyorum. Ama bu zorlukları lezzetli yemeklerle aşabilirsiniz. Bu çorba da tat olarak tam çocukların damak tadına uygun. Cuma günü bu çorbayı yaptım. Arkadaşım gelmişti, oğlu 2,5 yaşında. Hiç bir sebzeyi yemiyor. Ben de oğlum için bu çorbayı yapacaktım o gün. Kalkıp hemen hazırladım. Benimki afiyetle içti. O zar zor oturttu çocuğunu. İlk kaşığı alınca çok beğendi. Tabağın dibini gören arkadaşımdan bir sürü hayır dua aldım :))

Aslında benzerini daha önce yayınlamıştım. Kereviz çorbası olarak ararsanız bulursunuz. Bu çorba sevgili GÜLHAN KARA ya ait. MAGGİ sponsorluğunda evime konuk olmuştu. Bu çorbayı hazırladı bize. Deneyen herkes çok beğendi. Kendisi meyane olarak MAGGİ nin bugünlerde piyasaya sürmeye hazırlandığı bir çeşni kullandı. Çeşni ile yapıp size tekrar ilerleyen günlerde tarifi vereceğim. 




MALZEMELER

1 adet küçük boy kereviz (yapraklarıyla birlikte)

1 adet orta boy havuç

1 adet küçük boy patates

7-8 sap taze soğan

4-5 yaprak ıspanak 

5 kaşık zeytinyağı

2 diş sarmısak


YAPILIŞI

Tüm sebzeleri minik minik doğrayın. 

5 yemek kaşığı zeytinyağında doğranmış havuçları kavurun. Betakaroten açığa çıkacak, yağ turuncu renk alacak.

Kavrulan havuca 2 dk sonra kerevizi ekleyin. Bir kaç dakika kavurunca patatesi ilave edin. Sarmısakları minik doğrayıp tencereye atın. 

Taze soğanı ekleyip, 2 dk daha kavurun. Ateş çok harlı olmasın, sebzeler yanmasın. 

En son ıspanağı ekleyin.

Kaynamış 1 lt suyu sebzelerin üstüne dökün, 20 dk kadar kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirin. 

Ayrı bir küçük tavada 2 yemek kaşığı dolusu tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı dolusu unu ilave edin, karıştırarak kavurun. Bir kaç dakika kavurmak yeterlidir. Çorbanın içine boca edin. Tekrar blenderla karıştırın yada telle pürüzsüz şekle gelene kadar karıştırın. Çorba bir kaç dakika kaynadıktan sonra servise hazırdır. 

Afiyet olsun.

4 Nisan 2015 Cumartesi

Seramik Firmalarının 2015 Koleksiyonları








Bir alışveriş sitesini ziyaret ediyorsam alacağım şeyden önce mutlaka ev yaşam mutfak kategorisinde tabak çanak bakanlardanım..... Seramik firmaların gitgide güzelleşen tasarımlarının buna büyük katkısı var tabii ,2014 sezonunda çöp adamlardan esprili desenler cupycake desenleri ve istanbul motifleri öne çıkmıştı 2015 sezonunda pastel renkler pembenin açık tatlı tonları rose desenler daha önde.

 Mutfağı bu kadar seven biri olarak sezondan mutlaka bir parça birşey edinmeye çalışırım bu sezonun modası rose desenli çay takımını tercih ettim , deseni almamda büyük etken olsada Çinde üretilmemiş olmamasıda artı bir sebepti mesela şu alt resimdeki kahve fincanını daha çok beğenmeme rağmen Çin malı olduğundan almadım.

Cam bardakta içmenin zevki bir başka ama seramiğinde ayrı bir tadı var ve biraz daha uzun süre sıcağı muhafaza ediyor.

Benzer ürünleri 20 150 tl aralığında bulmanız mümküm.

3 Nisan 2015 Cuma

Hangi Fırını Almalı .... Fırın arayışım... :)

 Çok araştırıp epey özelliğe sahip fırınımı yeni evime sığdıramayınca idareten araştırmadan bir fırın almıştım markasından bahsetmiycem ama bir fırın ancak bu kadar kötü pişirebilirdi neyseki kışın başında şartelleri attırarak vedası yaptı bende tezgahıma sığdırabileceğim bir fırın arayışına girdim

şuyu olsun buyu olsun, az yaksın ,iyi pişirsin , kolay temizlensin derken bir baktım satış temsilcileri sorularımla terletecek hale gelmişim bende hali hazırda bilgiler aklımdayken sizinle paylaşmak istedim... :)

 Davul fırınlar çağ atlamış diyebilirim annem o şahane kekleri davul fırında nasıl pişiriyordu benmi beceriksizim bilemiyorum ama almayı pek düşünmediğimden araştırmam şöyle bir üstün körü oldu ama davul fırınlar çağ atlamış diyebilirim... :) içerisinde döner tepsilisi (mikrodalga fırının iç mekanizması gibi ) ışıklısı , zaman ayarlısı , ısı ayarlısı her çeşitinden her ebatından çıkmış fiyatları özelliklerine ve ebatına göre 45 tl 160 tl arasında bütçesi kısıtlı yuvarlak fırını sığdıracak yeri olanlar için gayet güzel bir alternatif...


 Statik düz fırınlar yanlızca altında üstünde  rezistans olan fırınlar firmalar bu fırınlara fazla özellik eklememişler en fazla ışık ısı zaman ayarı olanları var en ucuz 76 tl en pahalıda 250 tl arasında fiyatları var çoğunun ısı yalıtımı yok 24 litre iç hacim 45litre iç hacim ebatlarında , kullananlardan memnun olan pek yok bunun yerine davul fırın almak daha mantıklı daha doğrusu davul fırından olan farkı şekli.



 Turbo fırınlar alt üstte olan rezistans a ek olarak arka kısmında fan olan fırınlar ısıyı eşit dağıtması açısından fanın epey bir faydası olacağını düşünüyorum tabi aynı faydayı elektrik faturasına sağlayacağıda kesin fiyatları 186tl 450tl arasında ek özelliklerine göre değişiyor. Bu iki fırını bir araya getiren multifonksiyonel fırınlarda mevcut fiyata yaklaşık 50tl artı fark getiriyor.

 Birde akıllı fırınlar var bu fırınların neredeyse bütün özelliklerinı toplamış markasına göre özellikleri fark gösteriyor fiyatları 250 650 tl arasında.

Fan Destekli Pişirme (Statik + Fan) altı fanlı üstü statik vs. vs.. diye alt bölümlerde çeşitleniyorlar.

 Ben kolay temizlenebilmesi açısından emaye iç yüzey , kapağı açmadan kontrol edebilmek için ışık ve cam kapak , ısıdan tasarruf olması içinde ısı yalıtımlı elektrikle çalıştıracağımdan A enerji sınıfı , tezgaha sığdırabilmek içinde 30 lt yi aşmayan bir fırın almayı düşünüyorum.

 Reklam yapmayı hiç sevmem ama ilk yöneldiğim bosch oldu fakat fiyatları yüksek geldi aynı özelliklerde fırını Lükselde de yada arçelikde daha uygun fiyata bulabileceğimi düşünüyorum.

Siz fırınlarınızdan memnunmusunuz markaları nedir paylaşıp fikir verirseniz çok sevinirim.





giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri