/ }

5 Kasım 2010 Cuma

Tarhana Baba İle Harika Tarhanalar Hediye Ediyoruz( 5 kişiye )


Tarhana Baba Kimdir?

Tarhana baba olarakta adlandırılan Mustafa YELDANLI 1938 Uşak dogumlu. Binlerce yıldır süregelen tarhanayı ev ortamında yapıp satmak fikri 1976 yıllarına dayanır. O yıllarda salça ve tarhana gibi şeyler evlerde yapıldığından ilk anda Mustafa Yeldanlı ya yaptığı işin doğru olmadığı söylendi ve alay konusu oldu. Zamanla ve inatla sabrederek yıllarca bunun savaşını verdi. Tarhana desteklenirse domates, soğan, biber, nane, yoğurt satan köylü ayrı ayrı kazanacak ve Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlanılacağını dili döndüğünce bürokratlara anlatmaya çalıştı. Kimi zaman ciddiye alındı, kimi zaman yüzüne çok güzel denilip arkasından konuşuldu.


Basında, televizyonda ve bültenlerde çıkıyor ama destek bulamıyordu. Kendi ifadesiyle meşhurdu ama zengin değildi. Zenginliği Serdar ve İsmail adında iki oğlu olmasıydı. Zaman içinde gıda tüzüğü ve Sağlık Bakanlığından izin alarak bu üretimini geliştirmeye çalıştı. Yine kendi çabaları ile paslanmaz çelik kazanlarda tarhana karıyor iklim ortamında kurutuyordu. Yıl 2005 Temmuz ayını gösterdiğinde artık yorulmuş oğullarına kendisi ile çalışmasını önerdi. Baba oğul değişmesi gereken makinaları değiştirdiler, eksik olanları tamamladılar. Mustafa Yeldanlı nın yıllarca hayalini kurduğu Tarhana Evi ni açtılar. Eksik olan şeyler o kadar çoktuki herşeyin üstesinden geleceklerine inanmışlar ve bunu kısa zamanda başaracaklarına kendilerini inandırdılar. Ve artık Mustafa YELDANLI kenara çekilip iki oğlununda bu işlerle uğraşmasını buraya kadar getirdiği bayrağı zirveye taşımalarını istemekte.

Sanırım buda TARHANA BABA' NIN en doğal hakkı ! ! !


Üretim Nasıl Yapılır?

Domates, Biber, Soğan, Nane, Yoğurt ilave edilip özlü un ile yoğrulur. 3 hafta boyunca her gün karıstırılarak havalandırılır. Mayalanma süresi sonunda yazın gölgede kurutularak irmik haline getirilip bez torbalara paketlenir.

Gelelim Hediyelerimize :)

5 kişiye

1 adet yarımlık acılı tarhana



1 adet yarımlık tatlı tarhana


1 adet yarımlık mantarlı tarhana


1 adet erişte den olusan bir paket


Kampanya şartlarımız

Facebookta Tarhana Baba'yı beğenmek,

En güzel ve farklı tarhana tarifini yorumunuzda paylaşmak,

Tarhana Baba'nın sitesini inceleyip beğendiğiniz 3 ürünü yorumunuzda belirtmek

Şart olmayanlar:

Kampanyayı facebookta yada bloğunuzda yayınlarsanız sevinirim:)

Bir de bloğuma izleyici olursanız :)

http://www.hanginialsak.blogspot.com/


Kampanyamız 5 Kasım- 12 Kasım arasıdır.

12 Kasım gecesi kazananlar açıklanacaktır, ardından hediye paketleri hemen gönderilecektir.

Seçilecek en güzel tarhana tarifine 1 paket hediye edilecek, 4 paket ise çekilişle sahiplerini

bulacaktır. Seçimi Tarhana Baba'dan İsmail Yeldanlı yapacaktır.
  

52 yorum:

  1. 3 ürünü yazıyorum
    yaş tarhana
    uşak kadıoğlu sucuk
    susam ve haşhaş ezmesi
    ev yapımı salça
    kızılcık tarhanası
    yok yok yani ne ararsak en doğalından var.buda tarifim

    malzemeler:

    çorba için:
    -yarım yemek kaşığı tereyağı
    -1 soğan
    -5 su bardağı su
    -5 yemek kaşığı kızılcıklı tarhana
    -tuz
    sosu için:
    -tereyağı
    -bir tatlı kaşığı nane
    -1 tatlı kaşığı pul biber
    -sirke
    -sarımsak
    hazırlanması:

    1. soğanı rendeleyin. yarım yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. kaynayınca tuzu ekleyin.

    2. sosu için tereyağını eritin. önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin. ardından pul biberi ekleyip karıştırın. tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000725762346

    YanıtlaSil
  2. 2.de benimm hayırlı kampanyalar

    facemde ekli,

    Tarhananın Yapılışı

    Masere kazanına 3/2 miktarda su konduktan sonra, kurulan ocağın üzerindeki saç ayağı üzerine konarak altı yakılır. Lapa gibi bir duruma gelen pilavın altından odunların bir kısmı çekilerek ateşin şiddeti düşürülür. Bu arada tarhana küreği ile yavaş yavaş pilav küreklenmeğe(karıştırılmaya) başlanır. Küreklemenin kendisine has bir usulü vardır. Ona göre yapılmalıdır. Zaman zaman kürek ıslatılır ve ara ara küreğe devam edilir. Pilav piştiğinde kazanın altından odunlar tamamen çekilir. Bir müddet de, bu şekilde ateş közleri üzerinde daha iyi pişirilmeğe devam edilir. Bu arada da kürekleme işi sürdürülür. Pilavın iyice piştiği anlaşılınca közler kazanın ortasından çekilir. Kazanın üzerine büyük sini kapatılarak pişmiş dövme aşı(pilav) bir müddet kendi buharı ile pişmeye bekletilir. Yine arada bir küreklemeğe devam edilir. Kürekleme işi çok mühimdir. Bu işi usta pişiriciler çok iyi beceririler. Pişme işi tamamlandıktan sonra bir süre bekletilen pilav, düz bir yerde yan yana serilen çaputların üzerine leğenlerle çekilerek serilir. Pilav soğumaya başlayınca büyük teştlere alınarak ve üzerine yeteri kadar yoğurt konarak elle iyice yoğrulur. Bir kırat döğme için otuz-kırk kilogram yoğurt konmalıdır. Bir kırat dövme yaklaşık yirmi kilogramdır. Yoğurt yarı yağlı olunca tarhana daha lezzetli ve gevrek olur. Tam yağsız yoğurdun tarhanası gevrek olur denilirse de yanlıştır. Esasında tarhananın gevrek olması için dört şart vardır. Bunun dördü bir arada gerçekleştirilmezse tarhana gevrek ve güzel olmaz. Bu şartlar:


    1- Buğdayı sert olmayacaktır. Elbistan yazlığı çok iyi olur.
    2- Çok iyi pişirilecek, bilhassa kürekleme işi çok iyi yapılacaktır.
    3- Kuruma zamanında hava güneşli ve esinti olacaktır. Hava sıcaklığı 25-30 derece olmalıdır.
    4- Yoğurt yarı yağlı, koyun ve keçi yoğurdu olmalıdır.


    Tarhanayı yoğurma esnasında aşının içine kekik ve çörek otu karıştırılır. Yoğurma işi bittikten sonra tarhananın serilmesi için hazırlanan yerin bir tarafına sele kurulur. Bunun içine ıslatılmış bezler konur. Yoğrulan tarhana burada toplanır. Üzeri çaputla da örtülerek serme zamanına kadar bekletilir. Serme zamanı sabahın saat 3 ve 4'ü arasıdır. Serme zamanı, serici ve topaç vericilerden oluşan bu işi yapar. Topaç vericiler ekseriya çocuklar veya genç kızlardır. Yoğurtlu aş satır(büyük sitil) veya leğenlere alınarak topaç yapıcılar tarafından topaç yapılıp sericilere verilir. Sericilerde sol ellerine aldıkları topaçları sağ elleri ile hazırlanmış çiğler üzerine çiğ köfte gibi sıkım yaparak ve ellerinin tersi ile bastırmak sureti ile sererler Serme işi çok ince olmalıdır. İncecik yine tarhanada gevrekliği sağlayan ayrı bir unsurdur. Serme işi biten tarhana uygun hava şartlarında iki gün kurur.


    Şalgamlı Tarhana Çorbası:

    Kahramanmaraş tarhanasından çorba yapılarak içilir Fakat bu çorbanın içine şalgam ilave edilirse çorbaya ayrı bir tat ve rayiha verir. Çorbanın yapılışı şöyledir: tarhana akşamdan bir tencere içine ıslatılarak soğuk suda bekletilir. Sabahleyin içine on iki saat önce suda ıslatılarak bekletilen nohut karıştırılır. Yeteri kadar tuz ve kabuğu soyularak ince ince doğranan şalgam ilave edilip ocakta pişirilir. Kaynadıkça katılaşan çorbaya, su ilave etmek için bir tarafta hazır sıcak su bulundurulur. Çorba döğme taneleri iyice eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Çorba piştikten sonra üzerine naneli eritilmiş yağ dökülür ve içine birkaç baş sarımsak ezilerek karıştırılır. Üzerine naneli yağ dökülmüş ve sarımsak ilave edilmiş, kekik, nane; çörekotu, sarımsak kokulu ve şalgam karışımı tarhana çorbası servise hazırdır.

    sitedeki begendigim ürünlerden
    Acılı tarhana
    erişte
    Ev yapımı domates ve biber salçası

    facede duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100001254053586


    guzguzelim@gmail.com

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    salcalı tarhana
    1 Çay bardağı tarhana
    1 Tatlı kaşığı salça
    1 Yemek kaşığı sıvı yağ
    1 litre su
    1 Tatlı kaşığı domatesli soğanlı çeşni
    Karabiber
    Pulbiber
    Nane
    Tuz
    Hazırlanışı
    Yağı, suyu, salça ve tarhanamızı tenceremize alıp ılık suyla karıştırıyoruz.Daha sonra orta ateşte karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.Kaynamaya devam ederken çeşni ve baharatlarımızı ilave edip ,kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.

    begendıgım urunler
    kızılcık tarhanası
    mantarlı acısız tarhana
    yaş tarhana

    http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001455522593 buds duyurumdur

    YanıtlaSil
  4. http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001216192556
    siteden kızılcık tarhanası
    yaş tarhana
    susam ve haşhaş ezmesi beğendim
    Bu tarifte annemin tarhanası herkese bol şanslar
    MALZEMELER
    1,5 kg. kuru soğan
    1,5 kg. taze kırmızı biber
    2 kg. domates
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1/2 çay bard. tuz
    1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
    2 kg. süzme yoğurt
    Aldığı kadar un
    HAZIRLANMASI:
    1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
    2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
    3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
    4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
    NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
    5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.
    NOT:Kurutma işlemi hava sıcaklığına göre değişebilir.Kuruyup kurumadığını anlamak için bir parçayı avuçlarınızın içine alın ve ufalamaya çalışın.Elinize yapışmadan un haline geliyorsa bir sonraki işleme hazır demektir.
    6-Kuruttuğunuz parçaları toplayın ve mutfak robotu yardımıyla ufalayın.
    NOT:Tarhananızı küçük poşetlere koyup dondurucuda veya buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
    akucu07@windowslive.com

    YanıtlaSil
  5. Selamlar, şartlar tamamdır.
    Ben farklımı bilmiyorum fakat tarhanayı şu şekilde yapıyorum. Tereyağı, sarmısak ve salçayı kavuruyorum. Daha sonra üzerine su ekleyip 3-5 kaşık arası kuru tarhanayı koyup devamlı karıştırıyorum. Daha sonra tuz ve nane ekliyorum.Bu arada ölçü olarak kafama göre koyuyorum.Sonra oturup yiyoruz ailecek. Sitede beğendiğim ürünler:

    Sitede beğendiğim ürünler:
    Standart paket tarhana
    Meşhur erişte
    Ev ekmeği (bayılırım)
    Nuray Çakmak
    nuray.uzunc@mynet.com

    YanıtlaSil
  6. http://nesekilavuz.blogspot.com/2010/11/erteb-l-tarhana-babadan-5-kisiye-hediye.html
    sucuk,kasik tarhana ve erişteyi beğendim.
    facede ekledim
    tarifim..
    ben tarhanayı önce 5-6 kaşık ıslatıyorum..
    daha sonra tencereye yağ koyup içine salça atıp biraz kavuruyorum. sonra soguk su ekliyorum ve tarhanıyı katıyorum. devamlı karıştırıyorum. 1-2 kaynamadan sonra içine 1-2 diş sarımsak kıyıyorum. kekik ve kırmızı pul biber ekliyorum. bir kere daha fokurdatıp, indiriyorum..
    çok lezzetli oluyor. tavsiye ederim.

    Neşe kılavuz

    YanıtlaSil
  7. mrb facedeki sayfayı beğenip profilimde paylaştım
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001553970299
    beğendiğim ürünler
    mantarlı tarhana
    erişte ve ev yapımı biber salçası
    tarhana çorbasının basit yapılışı
    3 yemek kaşığı toz tarhana
    5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı salça
    50 gram margarin
    Tuz ve nane
    1 su bardağı suda tarhanayı pişirmeden en az bir saat önce ıslatalım. Tencerede yağ, salça ve naneyi hafif karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave ederek tuz atalım. Devamlı karıştırarak koyulaşması ve topaklanmamasını sağlayalım. Kaynayınca karıştırmayı bırakalım. 5 dakika daha kaynatalım.

    tarhanayı çok seviyorum inş. kazanabilirim...:)
    gülşen uysal
    gulsen.1981@hotmail.com

    YanıtlaSil
  8. Önce tarifimi yazayım.

    Sütlü Tarhana Çorbası

    Malzemeler:
    - 4 dolu yemek kaşığı hazır tarhana
    - 6 su bardağı su
    - 2 su bardağı süt
    - 50 gr. tereyağı
    - tuz, karabiber, pulbiber

    Hazırlanışı:

    Derin bir tencereye tarhana, su ve sütü alıp karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra terayağını ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ya da süt ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Bir miktar tereyağını kızdırıp pulbiberi yakarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

    Facebook grubuna katıldım. Facebook adresimde kampanyayı paylaştım. http://www.facebook.com/hergunkampanya.gamzeli81/posts/140605449324083

    Siteyi ziyaret ettim.

    Mantarlı acısız tarhana,
    Susam ve haşhaş ezmesi,
    uşak kadıoğlu sucuk favori ürünlerim olarak seçtim.

    Şebnem Yorulmaz
    sebo_911@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. merhaba
    tarifim:
    ET SULU KIYMALI TARHANA

    MALZEMELER
    150 gr tarhana
    1 bardak su
    1.5 lt et suyu
    1 çorba kaşığı tereyağ
    100 gr kıyma
    1 adet domates
    yarım çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Tarhana bir bardak su ile ıslatılır. Bir tencerede kıyma, tereyağı ile bir kaç kez çevrilerek kavrulur, rendelenmiş domates ilave edilir ve üzerine et suyu dökülür. Islatılmış tarhana yavaş yavaş dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. On dakika kadar kaynatılarak pişirilir ve yarım kaşık tuz ilave edilir.
    Üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirilebilir.
    face sayfasını beğendim ve duyurdum.
    http://www.facebook.com/myname42
    beğendiğim ürünler
    kızılcık tarhanası
    susam ve haşhaş ezmesi
    mantarlı acısız tarhana
    ali bayar
    alibayar42@mynet.com

    YanıtlaSil
  10. sitede beğendiğim ürünler;
    yaş tarhana
    meşhur erişte
    ev ekmeği

    tarhana çorbası

    6 yemek kaşığı tarhana
    1 litre su
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
    Tuz
    isteğe göre 1 diş sarımsak

    Yapılışı :

    Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.

    kampanyayı face de duyurdum http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1119291518
    fatma özdemir
    fsonmez44@mynet.com

    YanıtlaSil
  11. Çok sevdim bu kampanyayı teşekkürler cnm :)
    Duyuru linkim;
    http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100001338385800
    facebook grubuna katıldım ve beğendiğim ürünleri;
    Yaş tarhana,
    mantarlı acısız tarhana
    ev ekmeği :=)))
    Ve her ne kadar acemi olsam da benimde bir tarifim varr :=)))
    5 Kaşık tarhanayı bir kaseye koyup 6 bardak sıcak suda karıştırıyorum.2 diş sarımsak,1 domates,2-3tane biber baharatlar ve naneyi robota çekip yağda kavurduktan sonra hazırladığım tarhanayı katıp kaynayana kadar karıştırıyorummm :P :=))))
    İnşallah bende kazanırım :P :)

    YanıtlaSil
  12. SLM şaertlar tamm face adım reyhan dönmez kampanyanı blogumda yayınladım.sevgilerimle


    EV EKMEĞİ,MEŞHUR ERİŞTE,MANTARLI TARHANA

    YILDIZ ŞEHRİYELİ SARIMSAKLI TARHANA
    Malzemeler:
    1 Su Bardağı Tarhana
    1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
    1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    5 Çorba Kaşığı Yıldız Şehriye
    2 Diş Sarımsak
    Tuz
    Su

    Hazırlanışı:
    Tencereye tereyağını, biber ve domates salçalarını koyup kavurun. Tarhanayı ilave edip karıştırın. Suyunu da koyup karıştırmaya devam edin. İçine sarımsakları ezin. Biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Son olarak şehriyeyi ve tuzunu ilave edip karıştırın. Dilerseniz su yerine et suyu da kullanabilirsiniz afiyet bal şeker olsun :)

    http://iyikivarsinpasam.blogspot.com/2010/11/hayat-devam-ederken-ve-tarhana-baba-ile.html

    reyhan dönmez
    rey_ka_ers@hotmail.com

    YanıtlaSil
  13. blogları izlemeye aldım


    Facebookta Tarhana Baba'yı beğendim

    sitede beğendiğim ürünler
    susam ve haşhaş ezmesi
    ev yapımı domates be biber salçası
    ev ekmeği

    tarhana çorbası

    Malzemeler
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Su Bardağı Tarhana
    1 Çay Kaşığı Nane
    Tuz
    1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

    Yemeğin Tarifi
    1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.

    Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

    kampanyayı face de duyurdum
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001534415425

    deniz_8180@mynet.com

    YanıtlaSil
  14. merhaba,izleyicinim,faceden tarhana baba'yı ekledim,sitede satılan üç ürün
    kızılcık tarhanası
    mantarlı acısız tarhana çorbası
    susam ve haşhaş ezmesi

    kampanyayı facede duyurdum.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000736512401


    Erişteli Tarhana Çorbası için malzemeler
    4 çorba kaşığı tarhana

    2 çorba kaşığı erişte

    100 gram kavurma

    1 çorba kaşığı salça

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Tuz
    Su
    Erişteli Tarhana Çorbası yemek tarifi
    Tencereye tereyağını alın. Üzerine kavurmayı ilave edip şöyle bir çevirin. Daha sonra salçayı ve tarhanayı ekleyin. Yine şöyle bir çevirip üzerine eriştesini ekleyin. Önce soğuk sonra sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın.


    Kıvamını ayarladıktan sonra tuz ve nane ekleyerek sıcak servis yapın. Kış günleri için tek başına bile öğün olabilecek nefis bir çorba...

    gülay çetinkaya
    glcenaz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  15. Tarhana babayı hep duyuyordum radyoda.hiç denemedim.umarım nasip olur denemek.

    izleyicinizim.facede tarhana babaya üye oldum. sitedeki üç ürünün adı:

    Uşşak ev eriştesi
    yaş tarhana
    Uşak kadıoğlu sucuk

    En güzel tarhana pişirmeden bir kaç saat önce suya ıslatılan, pişirme esnasında içine tarhana ve sudan başka biraz salça eklenen ve piştikten sonra üstüne kızdırılmış tereyağı dökülüp afiyetle yenen tarhanadır.

    yanasip1@gmail.com

    YanıtlaSil
  16. merhaba cnm facebookta aysel durak olarak hayran oldum sitedeki her ürün çok güzel
    ve kampanyanı duvarımda duyurdum
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001223396923
    250gr bebe orjinal kutu
    uşak kadıoğlu sucuk
    ve ev ekmeği bu ürünleri çok beğendim
    inşallah kazanabilirim aysel durak

    YanıtlaSil
  17. Merhaba canım yine kampanyan çok güzel,facemde duyurdum.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=734272527
    Kızılcık tarhanasını
    Ev ekmeğini
    Susam ve haşhaş ezmesini
    beğendim.
    http://www.tarhanababa.com/urunler/susamhassasb.jpg
    http://www.tarhanababa.com/urunler/kizilcik500b.jpg
    http://www.tarhanababa.com/urunler/evekmegib.jpg

    Tarhana tarifim şöyle:
    Ben ekşi tarhana yaparım.
    1 kg domates
    1 kg kırmızı yağ biberi
    1 kg ekşi yoğurt
    tuz,su, maya,
    aldığı kadar un.
    Domatesle biberi birlikte doğrayıp tencerede yumuşayana kadar pişiririm, unun ortasını havuz gibi açarım,içine birlikte pişirdiğim domates, biberi dökerim,yoğurdunu tuzunu mayasını ilave edip yoğururum,ele bulaşmayacak sertliğe gelince bez torbaya dökerim 1 hafta boyunca hamur kabardıkça yoğururum yani bastırırım.1 hafta sonunda küçük parçalar halinde temiz bir çarşafın üzerine sererim,hamurlar kurumaya dönünce elimle ovalayıp kevgirden geçiririm sonra kuruyana kadar çarşafın üstünde bekletirim.
    Pişirme tarifide şöyle:
    2 kaşık tarhana
    2 kaşık tereyağ
    1 kaşık salça
    5 su bardağı su
    tuz
    Tereyağda salçayı kavururum,suyunu koyarım tarhanayı ilave edip karıştırmaya başlarım kaynayana kadar karıştırırım,bi bek dakika kaynayınca tuzun koyup ocağı kapatırım.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba sayfayı beğendim sitede ki 3 ürün: ev ekmeği,yaş tarhana ve kızılcık tarhanası. Gruba katıldım kampanyayı face'de duyurdum: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000900175529 Köy tarhanası tarifim:))

    Malzemeler:
    6 kg salçalık kırmızı biber
    3 kg domates
    2-3 baş iri soğan
    1 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    1 kg yoğurt
    1 çorba kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı karabiber
    Bir avuç kaya tuzu (kirli tuz)
    Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 kilo kadar)

    Hazırlanışı: Kırmızı biberleri birkaç su yıkayıp süzülür. Sap ve çekirdek kısımlarını, varsa çürüğünü ayıkladıktan sonra yarım parmak boyunda doğranır. Az suyla iyice yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyunu süzüp, biber posasını kevgirden geçirerek kabuklarını ayırılır. Biber tekrar ateşe koyup, koyulaşana kadar pişirilir.İyice yıkanıp süzülmüş domates ve soğan rendelenir. Maydanozla nane iyice yıkanıp süzülür, ince ince kıyılır. Bu sebzelerin üzerine biber püresi, yoğurt, kekik, karabiber ve tuzu ilave edelir. Üzerine azar azar un koyarak yoğurmaya başlanır. Sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamurun rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencereye yerleştirilir. Üstüne kapağını örtüp 5 gün boyunca her gün bir sabah, bir akşam olmak üzere hamuru iki kez yoğurulur. Hamur ıslaklaştığında üzerine biraz un yedirerek yoğurulur. 5 gün boyunca hamur kendiliğinden mayalanmaya ve kabarmaya başlamış olacaktır. Hava yeteri kadar sıcaksa beşinci gün hamur ele yapışmamaya başlar, kendiliğinden sertleşir. Bu kıvama geldiğinde kurutma için hazır demektir. Balkon veya teras gibi güneş alabilecek geniş bir alanı sabah erkenden yıkayıp kuruması beklenir. Üzerine temiz bir çarşaf serilir ve tarhana hamurundan avuç büyüklüğünde parçalar kopararak çarşafa yan yana dizilir .Bu parçalar güneşte kurudukça tersyüz edip, elimizde daha küçük parçalara bölünür. Sıcak havada bir günde kuruyabilir. Eğer kurumamışsa akşam evin içine alıp sabah tekrar güneşe sermek gerekir.Kurumuş tarhanaları elimizde ovarak ve kevgirden geçirerek ince bulgur veya irmik boyunda ufalanır. Toz tarhanayı daha ufak elde etmek için mutfak robotunda çekebiliriz.Ufalanmış tarhana geniş tepsilere serilir. Bir iki gün güneşte kurumaya bırakalım. Hava yeteri kadar sıcak değilse düşük ısılı fırında yarım saat kadar fırınlayabilirsiniz. Bez torbalara doldurup serin ve havadar bir yerde saklanır. Rutubetli bir yerde yaşıyorsanız buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.Tarhana hamurunun içine dereotu, haşlanmış nohut, hamur mayası gibi farklı malzemeler katanlar da vardır.

    İzleyicinim:)
    DUYGU EKİCİ dduygu22@hotmail.com

    YanıtlaSil
  19. Merhaba önce annem usulü tarhana tarifimi veriyorum:

    MALZEMELER
    1,5 kg. kuru soğan
    1,5 kg. taze kırmızı biber
    2 kg. domates
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1/2 çay bardak tuz
    1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
    2 kg. süzme yoğurt
    Aldığı kadar un
    HAZIRLANMASI:
    1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
    2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
    3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
    4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
    NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
    5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.
    NOT:Kurutma işlemi hava sıcaklığına göre değişebilir.Kuruyup kurumadığını anlamak için bir parçayı avuçlarınızın içine alın ve ufalamaya çalışın.Elinize yapışmadan un haline geliyorsa bir sonraki işleme hazır demektir.
    6-Kuruttuğunuz parçaları toplayın ve mutfak robotu yardımıyla ufalayın.
    NOT:Tarhananızı küçük poşetlere koyup dondurucuda veya buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

    sitede beğendiğim 3 ürün: kızııcık tarhanası, erişte,acılı tarhana. Sitede sayfayı ekledim ve kampanyayı face'de duyurdum:
    http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001054627379 bloğnun izleyicisiyim.
    NURAN EKİCİ ekici.nuran@hotmail.com

    YanıtlaSil
  20. Merhaba her iki bloğunuda izlemeye aldım.Önce tarhana tarifimi vermek istiyorum:

    1 kilo kuru soğan..yarım kilo kırmızı salçalık biber..Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..Birer demet dereotu nane maydanoz..Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.
    Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
    Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
    Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
    (Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
    Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
    (Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
    Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
    8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
    büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
    Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
    ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
    İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun.
    Sitede beğendiğim 3 ürün:kızılcık tarhanası,ev yapımı salça ve yaş tarhana.
    Sayfayı ekledim arkadaşlarıma önerdim.Face'de kampanyayı duyurdum: http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1019752803
    HÜMEYRA AKPINAR humeyragundogdu@hotmail.com

    YanıtlaSil
  21. Öncelikle blog duyurum.
    http://gizemlitosbaga.blogspot.com/2010/11/erten-tarhana-baba-ile-icimizi-istyor.html
    Face de ekledim.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001478179835
    Siteden seçtiğim 3 ürün ise şöyle:
    Ev yapımı domates ve tatlı biber salçası
    Mantarlı Acısız Tarhana
    250 gr Orijinal Kutu.

    Tarhana çorbası nasıl pişirirsin dersen;
    Önce neler lazım ondan başlayayım:
    - 3 yemek kaşığı tarhana,
    - 1 yemek kaşığı salça,
    - 5 su bardağı su
    - Margarin (arzuya göre tereyağ)
    - 1 diş sarımsak,
    - Tuz ve nane.

    Zaten, tarhana öyle birşey ki, sadece suda çözülse bile lezzetli olur aslında :)
    Öncelikle kesinlikle tarhanayı yaklaşık 1 bardak ılık suda eritiyoruz. Bu topaklanmayı önlemenin önkoşulu. Margarini eritiyoruz. Salçayı ilave edip kavuruyoruz. Üzerine 5 Su bardağı sıcak su koyuyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Sonra, erittiğimiz tarhanayı yavaş yavaş ve durmadan karıştırmak suretiyle ilave ediyoruz. Tarhana çorbası pişirirken devamlı karıştırmak şarttır. Yoksa topak olur. Kaynayıncaya kadar hiç durmadan karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir 5 dakika kadar daha pişiriyoruz. Nanesini ilave edip kapağını kapatıyoruz...
    Afiyet olsun.

    Umarım kazanırım :)

    gizemli tosbaga
    lazyemy@gmail.com

    YanıtlaSil
  22. merhabalar,
    tarhana baba'nın facebook grubuna açelya yılmaz olarak katılmıştım,
    tarife gelirsek;
    trakya tarhanası
    Tarhana

    Malzeme:
    6 kg salçalık kırmızı biber
    3 kg domates
    2-3 baş iri soğan
    1 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    1 kg yoğurt
    1 çorba kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı karabiber
    Bir avuç kaya tuzu (dövülmüş)
    Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 kg)
    Hazırlanışı:
    Kırmızı biberleri birkaç su yıkayıp süzün. Sap ve çekirdek kısımlarını, varsa çürüğünü çarığını ayıkladıktan sonra yarım parmak boyunda doğrayın. Az suyla iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzün, biber posasını kevgirden geçirerek kabuklarını ayırın. Biberi tekrar ateşe koyun, koyulaşana kadar pişirin.
    iyice yıkanıp süzülmüş domates ve soğanı rendeleyin. Maydanozla naneyi iyice yıkayıp süzün, ince ince kıyın. Bu sebzelerin üzerine biber püresini, yoğurdu, kekik, karabiber ve tuzu ilave edin. Üzerine azar azar un koyarak yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
    Hamurun rahatça sığabileceği büyüklükte bir tencereye yerleştirin. Üstüne kapağını örtün.
    5 gün boyunca her gün biri sabah, biri akşam olmak üzere hamuru iki kez yoğurun. Hamur ıslaklaştığında üzerine biraz un yedirerek yoğurun. 5 gün boyunca hamur kendiliğinden mayalanmaya ve kabarmaya başlamış olacaktır. Hava yeteri kadar sıcaksa beşinci gün hamur ele yapışmamaya başlar, kendiliğinden sertleşir. Bu kıvama geldiğinde kurutma için hazır demektir.
    Balkon veya teras gibi güneş alabilecek geniş bir alanı sabah erkenden yıkayıp kurumasını bekleyin. Üzerine temiz bir çarşaf serin. Tarhana hamurundan avuç büyüklüğünde parçalar kopararak çarşafa yan yana dizin.
    Bu parçalar güneşte kurudukça tersyüz edin, elinizde daha küçük parçalara bölün. Sıcak havada bir günde kuruyabilir. Eğer kurumamışsa akşam evin içine alıp sabah tekrar güneşe serin.
    Kurumuş tarhanaları elinizde ovarak ve kevgirden geçirerek ince bulgur veya irmik boyunda ufalayın. Toz tarhana elde etmek isterseniz mutfak robotundan çekebilirsiniz.
    Ufalanmış tarhanayı geniş tepsilere serin. Bir iki güneşte kurumaya bırakın. Hava yeteri kadar sıcak değilse düşük ısılı fırında yarım saat kadar fırınlayabilirsiniz.
    Bez torbalara doldurup serin ve havadar bir yerde saklayın.

    sitede beğendiğim ürünler;
    susam ve haşhaş ezmesi
    mantarlı acısız tarhana
    250gr bebe orjinal kutu tarhana

    bebeğim için çok lazım umarım kazanabilirim,tarhana yapmaya ne vaktim var bu yıl nede yaptırabileceğim birileri..

    sevgilerimle..
    açelya yılmaz
    pretemagna@gmail.com

    YanıtlaSil
  23. Merhaba
    sartlar tmm.
    Tarhanayi cok severim.kazanirsam super olur
    siteyi inceledim.
    Harika urunler var
    en cok begendigim urunler
    mantarli tarhanayi
    sucuk
    eriste
    Tarifim
    Cevizli Pastirmali Tarhana Corbasi

    malzemeler

    4 yemek kasigi tarhana
    2 corba kasigi siviyag
    100gr pastirmali
    Tarim su bardagi ceviz ici
    1lt su

    hazirlanisi
    bir tencerede kucuk kucuk dogradigimiz pastirmayi kavuruyoruz.ince kiydigimiz ceviz icinide ilave edip kavurma islemine devam ediyoruz. Ayri bir tencerede tarhanamizi pisiriyoruz. Son olarak pastirmali cevizli harci corbamiza ilave ediyoruz. Ve corbamiz servise hazir. Afiyet olsun

    Nurten Aydin
    makyajsubject@hotmail.com

    YanıtlaSil
  24. selam canım:)izleyicinim.bende facebook yok,eşimin facedan http://www.facebook.com/profile.php?id=752940953hakan uzunoğlu kampanyayı duyurdum ve gruba katıldım.Uşak kadıoğlu sucuk,susam ve haşhaş ezmesi,kızılcık tarhanası,bunları beğendim..Tarhana tarifim(3 kişilik)3 yemek kaşığı toz tarhana,5 bardak su,1 kaşık salça,1 kaşık tereyağı,tuz,nane
    yapılışı: Pişirmeden önce tarhanayı 1 bardak suda ıslatın.tencereye yağ,salça ve naneyi hafif karıştırdıktan sonra 4 bardak su ilave edin ve tuz atın.Devamlı karıştırın ki topaklanmasın.Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
    esra uzunoğlu

    YanıtlaSil
  25. bizim yörede tarhana biraz daha farklı yalnız süzme yoğurt ve yarma buğday ile yapılandan bende onun tarifini vermek istiyorum
    1 kg yarma buğday
    3 kg süzme yoğurt
    tuz
    buğday iyice işirilip soğutulur tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır
    daha sonra kaşıkla lokma gibi alınıp tepsiye yada bez sofaraya dizilerek kurutulur
    tamamen kuruyan tarhanalar bez torbada muhafaza edilir.
    pişirirken ise
    1 gece önceden ılık suda ıslatılır ve karıştırılmaz
    ertesi gün su süzülüp yumuşayan tarhanalar yoğurulup yine ılık su eklenerek yarım saat pişirilir üzerine kızgın yağ ve nane eklenir
    sıcak servis yapılır
    diğer şartlarda tamam
    kızılcık tarhana acı tarhana ve erişte beğendiklerim
    nilgün çetin
    yaprak.184@hotmail.com

    YanıtlaSil
  26. Ben de kendi yöreme ,Afyona ait bir tarhana tarifini paylaşmak istiyorum , yıllardır hep kendim yapmaya üşenip memleketten hazır tedarik ederdim , oysa yapımı un tarhanasına kıyasla oldukça kolaymış , bu yıl kendim hazırladım ve tarifim şöyle :

    Göce Tarhanası

    Malzemeler :
    2 buçuk kg süzme yoğurt
    2 kg göce ( buğday kırığı bazı yörelerde ise unlu bulgur diye satılıyor)
    3 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı kaya tuzu


    Hazırlanışı :

    Tüm malzemeler geniş bir leğende yoğrulur ve ağzı kapatılarak 2 gece bekletilir , 2 günün sonunda kaşık yardımı ile hamurdan küçük küçük parçalar alınarak bir sofra bezine dizilir , ara ara alt üst etmek sureti ile tercihen açık havada bir gün kurumaya bırakılır , hafif kurumaya yüz tuttuğu anda tarhanayı el ile ufalamak gerekiyor , iyice kuruduğu anda ufalanması pek mümkün olmuyor çünkü..
    Ufalanmış olan tarhana tekrardan sofra bezine serilerek yaklaşık 6 - 7 gün iyice kurutulur
    Kurumuş olan tarhanamızı kavanozlara kaldırmadan önce arzu ettiğimiz ölçüde kuru nane karıştırıp kaldırabiliriz , ya da sade bir şekilde kavanozlanan tarhanamıza naneyi çorbayı pişirirken de ilave etmemiz mümkün…

    Tarhanamız hazır, artık bir çorba pişirip tadına bakmaya geldi sıra :))

    Hastalara Şifa Tavuk Sulu Göce Tarhanası Çorbası ( favori çorbam olur kendileri :) )

    Malzemeler :
    5 su bardağı tavuk suyu
    4 tepeleme yemek kaşığı göce tarhanası
    arzu edilen miktarda tuz ve nane kurusu

    Hazırlanışı : Göce tarhanası, tuz ve nane soğutulmuş tavuk suyuna ilave edilir ve kaynayana kadar karıştırılır , kaynadıktan sonra altı kısılarak yaklaşık 25 – 30 dk pişirilir ve afiyetle yenilir..

    Kampanya için tüm şartlar tamam ..
    Facebook profilimde kampanyayı paylaştım: http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=1168904692

    kızılcık tarhanası
    yaş tarhana
    erişte

    Kerman Ataş
    k_atash@hotmail.com

    YanıtlaSil
  27. Merhaba canım,
    Facebookta Tarhana Baba'yı beğendim. Sitesini inceledim, beğendiğim 3 ürün şunlar:
    Kızılcık tarhanası
    mantarlı tarhana
    erişte

    Ben tarhanayı şöyle yaparım:
    Salçayı yağda kavurup suyu koyarım. İçine de tarhanayı koyup koyulana kadar karıştırırım.
    Facebookta yayınladım:
    http://www.facebook.com/profile.php?id=1403000654

    Nalan Şişman
    nalansisman@windowslive.com

    YanıtlaSil
  28. face sayfasını beyendım sıteyı ınceledım butun urunlerı beyendım aslında ama ev ekmeği erişte ve susam ve haşhaş ezmesi ne bayıldım..tarhana tarıfım bız kastamonuluyuz kızılcık taranası yapıyoruz..istenılen olcude tarhana soğuk suda altı kısık ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra sarımsak havanda ezılır ve tereyağında kavrulur kavrulunca domates rendesı de ılave edılır bı taşım kaynatılıp çarbaya ılave edılır tabı tuzu unutmamak lazım..bu arada çorbayı yaparken uzerınde beyaz bı kopuk olur onuda kaynadıktan sonra almak gerekır afıyet olsun..sevıl yıldız sevil-nida@hotmail.com

    YanıtlaSil
  29. çok güzel kampanya şartlar tamamdır.
    -facebookta tarhana babayı begendim.
    -tarhana tarifim
    kızılcıklı tarhana
    MALZEMELER
    1 Adet Soğan
    1/2 Çorba Kaşığı Margarin
    4 Su Bardağı Soğuk Su
    5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
    5 Diş Sarmısak
    Tuz

    YAPILIŞI
    Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.
    4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin.
    Devamlı karıştırarak pişirin.
    Sarmısakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
    -tarhana babanın sitesinden begendigim ürünler
    kızılcık tarhanası
    yaş tarhana
    ve susam ve haşhaş ezmesi
    facebookta kampanyayı duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100000215036960
    her iki blogunun da izleyicisiyim.
    Sümeyye Özten
    gullu.25@windowslive.com

    YanıtlaSil
  30. Selam

    Şartlar tamam.

    beğendiğim ürünler

    Ev yapımı salça
    Sucuk
    Yaş tarhana

    Ev yapımı tarhanayı akaşmadan suya koyup bekletiyorum.İçine kavurmadan yağ salça tavuk suyu ve tavuk eti ekleyip pişiriyotum.

    Ayşe Yersiz
    lezzetkesfi@gmail.com

    YanıtlaSil
  31. mrb.siteden beğendiğim ürünler: erişte,kızılcık tarhanası ve ev ekmeği oldu.

    benim tarifim salça ile tarhanayı yağda kavuruyorum ve sulandırarak yapıyorum.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1468180723

    suzan doğan
    suzan7814@hotmail.com

    YanıtlaSil
  32. merhabalar,http://www.facebook.com/pages/TARHANA-BABA/110653135633417?ref=ts&v=wall face hesabımda beğendim tüm şartlar tamam.
    MUĞLA TARHANASI:
    malzemeler:
    2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
    250 gr. kemikli et
    3 bardak tarhana
    1 çay bardağı börülce
    6-7 diş sarımsak
    1/4 margarin
    Tuz
    2-3 tane domates

    Yapılışı:
    Tarhanayı ve börülceleri soğuk suda ıslatarak bekletin.Tüm malzemeleri bir tencerenin içine koyun. Tarhana, börülce, kırmızı biber, kemikli eti veya kavurmayı bir tencerenin içinde iyice pişirin. Arzuya göre domates rendesi veya salça ekleyebilirsiniz. Börülceler iyice pişince dövülmüş sarımsakları da içine ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ateşten indirdikten sonra üstüne yağda kızdınlmış kırmızı toz biber sosunu gezdirerek sıcak olarak servis yapın.

    hayalperest
    hayal2323@gmail.com

    YanıtlaSil
  33. http://www.facebook.com/catpat07

    izleyicinim
    facemde hayrandım zaten
    kampanya haberini profilimde yayınladım
    sitede bebe tarhanası mantarlı acısız tarhana ve kızılcık tarhanasını beğendim.
    kendi yaptığım tarhanamı anlatayım ben.

    ben zeytinyağlı yapıyorum.bebeğim için faydalı olsun istiyorum. bol zeytinyağında 3-4 kaşık tarhanayı kavuruyorum.içine çok az biber salçası atıp kavurmaya devam ediyorum.üzerine su ekleyip içine sarımsak atıyorum.pişmesine yakın sarımsakları içinden alıyorum.ayrı kapta yağda nane+pulbiber kızdırıp üzerine döküyorum.

    banu şen
    banuhmc@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. Facede beğendim ve duyurdum herşey tamamdır
    http://www.facebook.com/pages/TARHANA-BABA/110653135633417#!/profile.php?id=100001420270697 bu üç ürünü beğendim
    Susam ve haşhaş ezmesi
    Ev yapımı salça
    Acılı tarhana
    İnşallah bana çıkarda methedilen Tarhana babanın tarhanasını tatmak nasip olur.
    RAMAZAN ŞENTÜRK
    ramazansenturk2010@hotmail.com

    YanıtlaSil
  35. Facebookta tarhana babayı beğendim. Beğendiğim 3 ürün:kızılcık tarhanası, erişte ve mantarlı acısız tarhana
    Facebook linkim: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=590758210

    Tarhana tarifim:
    Tarhanayı soğuk suya katarım, kaynayana kadar karıştırırım. Diğer tarafta soğanı incecik doğrarım, tereyağında biraz kavururum, salça ekleyip kavurmaya devam ederim. Sonra kaynayan tarhananın içine katarım. Arzuya göre de nane, karabiber, kırmızı biber ilave ederim.

    Sonucu çok merak ediyorum. Kazanırsam ilk hediyem olacak. Sevgiler.

    Ebru Büyükçakar

    ebdemirten@gmail.com

    YanıtlaSil
  36. selam sitenin izleyicisi oldum face sayfasını beğendim tarhama tarifim şudur, Sütlü Tarhana
    Malzemeler:
    - 4 dolu yemek kaşığı hazır tarhana
    - 6 su bardağı su
    - 2 su bardağı süt
    - 50 gr. tereyağı
    - tuz, karabiber, pulbiber

    Hazırlanışı:

    Derin bir tencereye tarhana, su ve sütü alıp karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra terayağını ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Kıvamı çok koyu olursa su ya da süt ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Bir miktar tereyağını kızdırıp pulbiberi yakarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın. afiyet olsun face sayfamda kampanyayı duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=829951519 feride ismailoğlu feride28@gmail.com

    YanıtlaSil
  37. merhaba,her 2 bloğunun da izleyicisi oldum,face sayfasına katıldım,kampanyayı facede duyurdum.
    http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000567302534
    siteyi ziyaret ettim
    ev yapımı salça
    kızılcık tarhanası
    ev ekmeği

    anne tarhanası

    MALZEMELER
    1,5 kg. kuru soğan
    1,5 kg. taze kırmızı biber
    2 kg. domates
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1/2 çay bard. tuz
    1 tepeleme yemek kaşığı tuz (hamuruna)
    2 kg. süzme yoğurt
    Aldığı kadar un
    HAZIRLANMASI:
    1-Soğanları halka halka doğrayıp tencerenin dibine dizin.Üzerine 1 parmak eninde doğradığınız kırmızı biberleri, küp küp doğradığınız domatesleri yerleştirin.Yıkanmış maydanoz ve dereotlarını doğramadan demet halinde en üste yerleştirin.Üzerine tuzu serpin ve kapağı kapalı halde en kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını açın.İyice piştikten sonra demet halindeki maydanoz ve dereotunun suyunu elinizle süzüp atın ve tencereyi bir kenarda iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
    2-Malzemeniz iyice soğuduktan sonra kevgirden geçirin ve geriye kalan posayı atın.
    3-Unu bir kaba boşaltın ve ortasını havuz biçiminde açın.İçine süzme yoğurdu,tuzu ve kevgirden geçirilmiş malzemeyi ilave edip yoğurun.Hamurunuzun kıvamı çok sert olmalı!Hazırladığınız hamuru oldukça derin bir mutfak kabına yerleştirin,mutfak kabının üzerini temiz bir bezle örtün ve 10 gün boyunca sabah-akşam 2-3 dk. yoğurun.(Soğuk havalarda 12-13 gün boyunca yoğurun.)
    4-10 gün boyunca süren yoğurma işleminizi de tamamladıktan sonra, ayakaltı olmayan bir yere temiz büyükçe bir örtü serin.Örtüye, hamurunuzdan parçalar kopartıp avucunuzun içi ile yassılaştırarak dizin.
    NOT:Koparttığınız parçalar ne kadar küçük olursa kurutma ve ufalama işleminiz de o kadar kolay ve başarılı olur.Büyük parçalar halinde kurumaya bırakırsanız dışı kolay kurur ama içi yaş kalır.Dolayısıyla ufalamakta güçlük çekersiniz.)
    5-Örtüye dizme işleminiz bittikten sonra, yaklaşık 12 saat ön yüzünü kurumaya bırakın.Daha sonra tersini çevirin ve yine 12 saat kadar kurutun.


    Hellim Peynirli Tarhana Çorbası

    Malzemeler :


    1 su b. ev tarhanası
    1 çorba k. tereyağı
    1 çorba k. biber püresi
    1 biber
    su, tuz

    ÜZER İÇİN:

    Hellim peyniri

    Hazırlanışı :

    Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine ince kesilmiş biberi ilave edin.Üzerine 1 su bardağı tarhana ilave edin.Üzerine biber püresi ilave edin ve sürekli karıştırın.Üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edin.Hellim peyniri küp olarak kesin.

    Tavaya sıvıyağ ilave edin.Hellim peynirleri tavada kızartın.Servis tabağına tarhana çorbasını alın.Üzerine kızarmış hellim peynirlerini ilave edip sıcak olarak servis edin..


    gülay cemek
    n-a-z128@hotmail.com

    YanıtlaSil
  38. inşallah bukez tarhana baba şanslılarından biri olabilirim.izleyicinizim,tarhana baba facebook sayfasını eklemiştim,sitede begendiğim ürünlerden 3 tanesi Uşak Kadıoğlu Sucuk,Mantarlı Acısız Tarhana,Ev Yapımı Domates ve Tatlı Biber Salçası
    kampanyayı paylaştım
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000028790347
    En güzel tarhana anneannemin yaptığı tarhanadır.Kendi bahçesinde yetiştirdiği domatesi kendi buğdayından yaptırdığı unu kullandığı içinmidir bilmiyorum fakat bu yaşıma kadar anneannemin tarhanasından daha güzelini yemedim.Annem de anneannemden sonra tanıdığım en lezzetli tarhanayı yapan kadındır.Anneannem öyle birsürü malzeme de kullanmazdı.Hatırladığım kadarıyla;
    büyükce bir kasede birkaç kaşık tarhanayı koyup karıştıra karıştıra eritirdi.Başka bir kapta domatesle ufacık doğradığı 1 diş dövülmüş sarmısağı iyice kavurup,üzerine soğuk su ekler ve ayrı bir yerde erittiği tarhanayı da ekleyip,tuz katıp sürekli karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirirdi.Pişmesine yakın da üzerine nane koyardı.
    Annem de tarhanayı böyle yapar,bende birkaç kez denedim fakat tarif aynı olsa da tadı aynı olmuyor

    YanıtlaSil
  39. mrb şartlar tmmdır..klasık tarıflerden;
    3 yemek kaşığı toz tarhana
    5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı salça
    50 gram margarin
    Tuz
    Nane

    1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır. Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır

    begendıgım ürünler;
    yaş tarhana
    uşak kadıoğlu sucuk
    ev yapımı domates ve tatlı bıber salcası

    kampanyayı duyurdum;
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001218084337

    selda06fatih@hotmail.com
    Selda Erceyiş

    YanıtlaSil
  40. merhabalar



    ikizlerim bir yaşındalar ve tarhanaya bayılıyorlar hele birde tarhana babanın tarhanası olunca keyifle içiyor kuzularım.

    şartları tamamladım face te katıldım siteyi gezdim kızılcık tarhanası susam ve haşhaş ezmesi ve yaş tarhana dikkatimi çeken ürünler arasında.

    facete duyurdum http://www.facebook.com/profile.php?id=100001155014295.

    çorba yapımımıma gelince
    yarım yemek kaşığı tereyağı
    1 soğan
    5 su bardağı su
    5 yemek kaşığı tarhana
    tuz
    sosu için:
    tereyağı
    bir tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı pul biber
    sirke
    sarımsak
    1. soğanı rendeleyin. yarım yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 5 su bardağı soğuk suda 5 yemek kaşığı tarhanayı ezin ve soğanlara ilave edin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. kaynayınca tuzu ekleyin.

    2. sosu için tereyağını eritin. önce naneyi ekleyip 1-2 kez çevirin. ardından pul biberi ekleyip karıştırın. tabaklara aldığınız çorbalara tereyağlı sos, sarımsak ve sirke ekleyerek servis yapın.

    Ayşe Dokuz
    aysemdokuz@gmail.com

    YanıtlaSil
  41. selam facede sayfayı beğenip kampanyayı duyurdum
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001719940096&v=wall
    sitede beğendiğim ürünler
    acılı tarhana
    erişte
    mantarlı tarhana

    tarif olarak da...

    2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
    2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
    4 ÇORBA KAŞIĞI TARHANA
    2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
    1 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER İSTEĞE BAĞLI ET VEYA TAVUK SUYU VEYA NORMAL SU
    1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
    3 DİŞ SARMISAK
    BİR TUTAM TUZ

    BİR TENCERENİN İÇİNDE TEREYAĞINI VE SIVI YAĞI ERİTELİM SALÇAYI VE TOZ KIRMIZI BİBERİ İÇİNE KOYUP BİRAZ KAVURALIM VE SUYU İLAVE EDELİM BİR TARAFTANDA AYRI BİR KABIN İÇİNDE TOZ TARHANAYI BİRAZ SULANDIRALIM SU KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIP TARHANAYI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK SUYA İLAVE EDELİM BİR TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA SARMISAK VE NANELERİ EZİP ÇORBANIN İÇİNE İLAVE EDELİM 1-2 DK. DAHA KAYNADIKTAN SONRA SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN


    nilgül selman
    estanya-3@hotmail.com

    YanıtlaSil
  42. yaş tarhana
    kızılcık tarhanası
    acılı tarhana
    bunlar siteden hoşuma giden ürünler.

    bir miktar tarhana alınıp tercihen düdüklü tencerede iyice açılıp dağılana kadar haşlıyoruz.Soğuduktan sonra içerisine yoğurt bir adet doğranmış patates ve bir yumurta koyup karıştırıp kaynatıyoruz bu karışım yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra ayrı bir tavada tavada tereyağ ya da isteğinize bağlı olarak sıvıyağı ısıtıp nane ve kırmızı biberi kavurup çorbaya katıyoruz...
    Mmmmm canım çekti en iyisi kalkıp yapmak :))

    diğer şartlarında tamamdır canım hadi bakalım inşallah bu defa şans güler bana..

    YanıtlaSil
  43. mantarlı tarhana, kızılcık tarhana, haşhaş ezmesini beğendim. tarhana tarifi salçayı tereyağında kavuruyoruz, su katıp tarhana ekleyip kaynatıyoruz.

    Facebookta tarhana babayı beğendim. Siteyi de inceledim.

    http://www.facebook.com/profile.php?id=558473232

    Ebru Erel
    ereleldas@hotmail.com

    YanıtlaSil
  44. sitede en beğendiğim ürünler
    Mantarlı acısız tarhana
    Yaş tarhana
    kızılcık tarhanası


    Yaş Tarhana Tarifi

    önce 3-4 kaşık tarhana ılık suda ıslanır.
    2 yemek kaşığı tereyağında bir yemek kaşığı salça kavrulur. 5 bardak su ilave edilir. içine bir diş dövülmüş sarımsak ; tuz karabiber eklenir.
    çorbamızın suyu kaynayınca tarhana tencereye dökülür ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. bir kaç taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.

    kırmızı biber tereyağı kızdırıp servis esnasında çorbamızın üstüne konup afiyetle yenir.

    face de duyurdum kampanyayı
    http://www.facebook.com/?ref=logo#!/hgk.incesaz

    incesaz79@gmail.com

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,
    İzleyicinizim.
    Mmm, ürünler fevkaledenin fevkinde doğal :)
    susam ve haşhaş ezmesi
    kızılcık tarhanası
    ev yapımı salça
    bu ürünler ilgimi çekti
    susam ve haşhaş ezmesini ilkez duydum doğrusu..

    http://www.facebook.com/pLnLp#!/pLnLp/posts/155842817792298
    Duyurumda burada.

    YanıtlaSil
  46. merhaba sitede en çok mantarlı kızılcık vede yaş tarhanayı merak ettim gerçi tarhana kültürüm pek yok evde hiç yapmadım şimdiye kadar o yüzden tarifte yok ama facede beğendim arkadaşlara öneerdim duyuruyu yaptım
    Inciser Sakar
    http://hayatdevamederken.blogspot.com/2010/11/tarhana-baba-ile-harika-tarhanalar.html

    YanıtlaSil
  47. Sitede beğendiğim ürünler
    Mantarlı acısız tarhana
    Kızılcık tarhanası
    Erişte

    1 kilo kuru soğan..
    yarım kilo kırmızı salçalık biber..
    Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..
    Birer demet dereotu nane maydanoz..
    Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..
    Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...
    biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.

    Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
    Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
    Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
    (Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
    Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
    (Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
    Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
    8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
    büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
    Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
    ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
    İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun.

    Facebookta tarana babayı beğendim. Siteyi inceledim. Facebookta duyurdum.
    http://www.facebook.com/#!/burcu84.hergunkampanya/posts/153187838059013

    Burcu aktan
    kylie00_00@hotmail.com

    YanıtlaSil
  48. merhaba

    facete gruba katıldım şefikanur büyüksarı olarak. siteyi inceledim yaş tarhana kızılcık tarhana domates salçası erişte satılan ürünler arasında.

    Malzemeler :

    6 yemek kaşığı tarhana
    1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
    Tuz
    isteğe göre 1 diş sarımsak

    Yapılışı :

    Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.

    Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır.

    Şefikanur büyüksarı

    kirmizigulum@gmail.com

    YanıtlaSil
  49. Selam,
    Tarhanayı çok severim kendimde yaparım .
    Benimde en cok susam ve haşhaş ezmesi dikkatimi çekti.
    amasyadan bol bol haşhaş gelir haşhaşlı ekmek yapılır ezmesinide denemek lazım:)
    kızılcık tarhana
    ve yaş tarhana

    Faceden sayfalarını begendım.
    Duyurumda burada.
    http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=145955752118575&id=100001003059501

    Nuran yıldız.

    YanıtlaSil
  50. Slm,ben de şehriyeli tarhana çorbası tarifi vereyim.Yarım su bardağı kuru tarhanayı biraz sulandırıyoruz. 5 su bardağı su ile tarhanayı tencereye koyuyoruz.Pişmeye yakın 1 avuç tel şehriye atıyoruz.Üzerine tereyağda salçayı çevirip,kuru nane,kekik,karabiber ekliyip çorbaya katıyoruz.Tuzu da unutmayalım.
    Sitede en beğendiğim 3 ürün=Kızılcık tarhanası,yaş tarhana ve Uşak kadıoğlu sucuk..Ürünler harika görünüyor,deneme şansım olur umarım.

    YanıtlaSil
  51. selam bende inceledim sitenizi yas tarhana 5kg standart paket ve 250gr bebe orjinal kutu dikkatimi cekti

    ege usulu tarhana

    1 kilo kuru soğan..yarım kilo kırmızı salçalık biber..Acı kırmızı biber(miktarı keyfe göre..1/2 kilo)..bBirer demet dereotu nane maydanoz..Bolca sarmısak.(yarım kafa uygun)..Bir kilo domates kabukları çekirdekleri ayıklanmış...biberlerin de çekirdeklerini temizlemekte fayda var.
    Acı biber az suda kaynatılacak..Robotta çekilecek.
    Soğan robottan geçirilip pişirilecek..Sarmısak çekilip eklenecek..
    Dereotu nane maydanoz robottan geçirilecek. Domatesler de..Hepsi aynı kapta biraz daha pişirilecek.
    (Bulunursa tarhana otu da katmak gerekiyor.)
    Ateşten alınarak bir kilo yoğurt karıştırarak katılacak..
    (Ateşteyken malzeme eğer biraz su katarsanız..Yoğurt eklediğinizde, malzemenin acılı nefis bir suyu oluyor..Buna böce denir..Süzüp içmenin tadı bambaşka.. Ben dolapta tutuyorum suyunu, arasıra içmek için.)
    Suyunu da içtikten sonra, kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklenecek.
    8 kilo kadar un katmanız gerekebilir. Bu kadarı da çok derseniz ölçülerde azaltma yapabilirsiniz..
    büyük bir kapta üstü örtülerek mayalanamaya bırakılacak. İki gün yeterli. arasıra karıştırılacak.Hamur kabaracak iyice.
    Temiz bir örtüye parçalar halinde serilecek, gölgede kurumaya başlayacak .Arasıra parçalar bölünecek, çevrilecek hızlı kuruması için..
    ceviz iriliğe kadar küçülüp kıvamı uygunlaşınca, robotta un haline getirilecek..
    İyice kuruyup nemini kaybedene kadar, günlerce gölgede karıştırılarak kurutulacak. Geniş bir tepside, tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun. bütün şartları tamamladım herkese bolşans http://www.facebook.com/home.php?#!/smasmam

    YanıtlaSil
  52. slm şartlar tmm
    beğendğim ürünler
    yaş tarhana
    mantarlı acısız tarhana
    erişte
    tarhana tarifim
    Malzemeler:
    5 kilo yoğurt
    2 kilo döğme
    1 su bardağı kekik
    1 çay bardağı çörekotu
    tuz.
    Hazırlanışı: Döğmeyi bir tencerede iyice yumşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra suyu kalmışsa içinde süzüyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Çok soğumadan yoğurtla karıştırıyoruz. Baharatları ve tuzu ilave edelim. Tuzu damak tadına göre ayarlayablirsiniz. Karıştırdığımız harcı bir kapta ağzı kapalı olarak 24 saat bekletelim. Böylece tarhanamızın ekşi bir tat olmasını sağlayacağız. Yoğurt ekşidikçe tarhana da ekşi olacaktır. 24 saat bekletilan karışım çiğ denilen tarhana serilen yüzeye serilir. Ama çiğ bulamıyorsanız sinilere dökerek istediğiniz incelikte kurutabilirsiniz. Yaklaşık 7 gün tarhananın kuruması için yeterlidir. Tabi bu süre havanın nemine göre de değişir. Kahramanmaraş ve nem oranı düşük yerlerde 3 -5 günde kurutulur.
    face linkm
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001732830577

    TUGBA ÇİFTCİ
    adyghe-kizi01@hotmail.com

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler :)


giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri